tisdag 13 december 2011

MEAT IS MURDER!

Tasty, tasty murder...
Det är ett begrepp vi stött på och i fullhet förstår här i Buenos Aires.
Vi har nu vistats i denna mycket trevliga stad i en dryg vecka och har fått njuta av riktigt god mat och annat roligt. Dagarna har gått snabbt och vi vill inte riktigt lämna denna härliga stad då vi funnit ännu ett fantastiskt hostel men nu har vi ändå bestämt oss för att masa oss över till Montevideo. Vi ska snart ta en direktfärja på 4 timmar över havet och alltså landa i Uruguay. Vi har hört att det ska vara en trevlig kuststad med härliga stränder och fina kustpromenader, vilket vi uppskattar. Men åter till Buenos Aires, som sagt har vi haft det riktigt bra. Vi hade sådan tur med hostlet vi bokade, det var så fint och bra i jämförelse med det vi hade i Santiago så att jag hoppade jämfota med alla väskor på och Theo grät (nästan) av lycka! För att uppfylla vår kulturella kvot, så kan jag berätta att vi har besökt en superhäftig kyrkogård som mer liknade ett öde bostadsområde fullt av små kyrkor och bosatt av kistor, utforskat den Argentinska flottans skolfartyg från 1800-talet, sett presidentens tal till nationen men också sett henne åka runt i en snygg Passat CC och vinka till folk på gatan (stor uppståndelse!), vi  har som ni vet också varit på en typisk tangoshow, tagit en tangolektion och såklart, ätit oss igenom den  argentinska matkulturen med stort engagemang.
För övrigt har vi strosat omkring i storstaden, shoppat lite grann bla en och annan förtidig julklapp, firat Theos födelsedag på ett populärt partyhostel, gjort ett lååångbesök hos frissören och slappat med lite serietittande.
Så, för att ge er alla en hint om våra kommande planer som är mycket vaga så ligger det till såhär; i eftermiddag åker vi över till Montevideo och har planerat att stanna minst 3 nätter. Därifrån ska vi förmodligen ta oss norrut till en stad som heter Corrientes och ligger Argentina. Där bor en dam som Theo känner från att han bodde i Spanien och som vi tänkt hälsa på. Från Corrienes ska vi sedan fortsätta norrut till Salta som vi blivit tipsade om av många och hört mycket bra om. Därefter blir det kanske direkt iguazu falls eller kanske en liten avstickare därimellan om något intressant kommer upp. Efter vattenfallen väntar Rio!

Vi läste idag om rådande klass 3 varning i Sverige och hoppas att alla har det bra!


 Utanför Casa Rosada

 En trevlig restaurang med mycket bra mat!

 Galleria Pacifico som var mycket vacker

 En utav de många parkerna i staden

 Kyrkogården med småkyrkorna där gravarna fanns, över 4000!!

 Kött är gott!

 Theos födelsedag :)

 Tangoshow!

Till fots i Puerto Madero

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar