måndag 19 december 2011

Åter i biffarnas förtrollade land

Hej igen allihopa

Idag är strax under 40 grader varmt här i Córdoba. Vi har varit på långpromenad i denna värmen på jakt efter sevärdheter men tydligen är allt sådant stängt på måndagar så nu har vi dragit oss tillbaka till hostlet och köpt en dags luftkonditionering och en stor melon för att återhämta oss.

Bussresan som omtalades i föregående inlägg var en trevlig nyhet för oss. Det fanns så att säga vissa skillnader mellan denna buss och 147an ut till Bolmsö, kul att tillägga är att även denna buss fått numret 147. Förvisso visste vi att denna buss skulle erhålla oss varsin så kallad semi cama (halvsäng) och vi skulle få någon form av tilltugg på resan. Hur som helst blev vi glatt överraskade då vi slog oss ned i våra säten, de var väldigt mjuka och sköna och genast kom en dam fram med en flaska läsk och frågade om vi ville ha något uppfriskande. Vi satt komfortabelt och eftersom vi bokade lite i förväg hade vi turen att få de allra första säterna på andra våningen vilket innebar att vi hade extra stor plats att riktigt sträcka ut benen och att vi hade full utsikt över vägen framför oss. De första timmarna avnjöts med helt okej kvällsmat, ungefär som på ett flygplan, medhavt snacks och musik. När vi sedan kände oss lite trötta åkte ögonbindeln, öronpropparna och filten på och vi sussade sött tills den snälla damen väckte oss med kaffe och kaka.

Så eftersom att vi som många andra tycker att detta är ett ultimat sätt att resa på så har vi nu bokat en ny busstur till imorgon. Vi ska då åka vid 8 på kvällen, fara 13 timmar och vakna upp i Salta som är en ännu mer nordlig stad i Argentina och som vi hört mycket trevligt om. Saken är faktiskt som så att vi igår också lyckades stöta på en riktigt bra hotelldeal på en sida, så vi har nu bokat två nätter på ett 3 stjärningt hotell i Salta med rooftop swimming pool och jacuzzi. 

Vi kommer förmodligen att vara i Salta även över julafton men vi har ännu inte bestämt något boende. Vi tänkte ge oss dit och se ifall vi kanske behöver ett ställe med kök ifall alla restauranger är stängda på julafton. Hur som helst så hittar vi säkert på något bra! 



Den omtalade bussfärden


Ölchill på hostlet i Córdoba


Lite för dyr glassdrink (kan ha varit Elins fel...)


Melon och deodorant är livet


och en och annan liten biff...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar