tisdag 24 januari 2012

Florianopolis

Nu har vi vilat upp oss lite på "Green House Hostel" i Florianopolis. Vi befinner oss i en av Brasiliens
mest turisttäta områden, omgivna av långa stränder. Dock märks detta även på prisbilden så vi har spenderat de två senastenätterna i ett dorm med 8 bäddar. Det blir dock inte mycket mer här utan ikväll drar vi vidare mot Sao Paulo för att där byta busstill en liten stad som heter Paraty. Vi har hittat ett riktigt mysigt partyställe som skall ligga precis vid strandkanten.

Den senaste tiden har varit något otursföljd. Precis när vi skulle hoppa på bussen till Florianopolis, konstaterade busschaffören att vi inte hade korrekta brasilianska stämplar i våra pass. Detta gjorde ju inte alls att man blev något förbannad på passkontrollanten som bara stämplat "ni har nu kommit in i brasilien"-stämplen och sedan glömt den ack så viktig "ni får stanna här"-stämplen.
Detta resulterade i en missad buss (kunde lyckligtvis ta en buss timmen senare) och en taxiresa runt den Paraguyanska gränsen för att lösa problemet.

Men men, det kan bara bli bättre från och med nu. I Paraguay och staden "Ciudad del Este" hittade vi iallafall en ny kamera som vi är mycket nöja med. Ciudad del este var för övrigt den märkligaste staden vi någonsin varit i. Tänk er Las Vegas fast med elektronikreklam och tusentals människor i en enda röra som skriker efter en att just deras saker är bäst.

Innan vi åkte hit hann vi även med ett besök vid Itaipu-dammen. En mycket mäktig upplevelse då denna damm med tillhörande kraftverk försörjer 90% av Paraguays elbehov och hela 19% av Brasiliens. Vi gick något som kallades "Special tour" så vi fick se hela kraftverkets innanmäte med alla generatorer osv.

Om någon är intresserad av nästa destination så kan ni surfa in på http://www.sereiadomar.com/portal/ och titta på detta paradis :)

Ha det fint där hemma!

Theo & Elin

 Elin och hostelägaren i Foz "Joe" (lägg märke till lilla ölen)

 Itaipudammens överskottsutsläpp

 Itaipudammen

 Alla blev rätt utrustade

 En fot på var sida om gränsen, ungefär som konceptet i helhet där
allt delades lika mellan Brasilien och Paraguay

 Ovanför kraftaggregaten ( röda cirkeln)

 Inuti aggregatet som var "in action"

 En av många stränder i Florianopolis

 Många blommor fanns det också

 Elin var lycklig

 Testade nya kameran och den fungerar alldeles utmärkt!

Vårt hostel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar