söndag 27 november 2011

Valparaiso Chile

Nu har vi spenderat några dagar i en liten stad utanför Santiago. Ingen stad är dock liten här om man jämför med Sverige... 
Valparaiso är Chiles kulturella huvudstad vilket innebär massor med målningar av diverse slag på alla hus och dess grunder. Detta gör staden till en färglad plats även om den är lite ruggad i kanterna p.g.a hög arbetslöshet och förhållandsvis stor fattigdom. 
I torsdags var det dags för veckans demonstrationer mot den alltför dyra högskoleutbildningen. Det var en smått obehaglig men ändå intressant upplevelse. Tårgasen som spreds längst med gator och torg var dock ingen vidare vilket gjorde att vi sökte skydd ganska omedelbart. Tänk att detta pågår varje vecka och har gjort flera månader i sträck!
Vi har hittat ett mysigt litet hostel som drivs av ett gammalt par. De är så måna om att deras enda två gäster skall trivas, vilket gör att vi aldrig kan checka ut härifrån med gott samvete.

Häromdagen gick vi planlöst runt i kvarteren i centrala Valparaiso, kom in på en enslig gata och vilka möter man inte där?... Sara och Julia Carlsson från Ljungby! Ibland undrar man ju om det blir någon bugg i världen. Alla fyra blev lika chockade över detta otroligt osannolika möte och vi fick smälta det tillsammans under resterande del av dag och kväll vilket var mycket trevligt!

Nu sitter vi och planerar resterande Chile-upplevelse och kan inte riktigt bestämma oss... Ha det fint!




Cool som alltid ;)

 Elin med en liten empanada!





 En mycket välanvänd upploppsbil, polisen är tydligen inte kända för att vara speciellt snälla...

Märkligaste sammanträffandet någonsin! 

 Vilket slutade med en mycket trevlig kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar